Välkommen till BestMassage!

Vinoterapie

I århundraden har druvan används som ett botemedel, till exempel mot feber och magbesvär. Hippokrates uppskattade dess värdefulla egenskaper och damerna under medeltiden använde druvkärneolja för att hålla huden smidig. Rött vin anses, med måtta, ha en positiv effekt på hjärta och blodkärl. Risken för kranskärlssjukdom minskas därigenom. Så fann forskarna att graden av hjärtinfarkt i vinregionerna i Frankrike, trots fettrik kost, betydligt lägre än i andra regioner, vilket förklaras med det faktum att ingredienserna i vin sänker kolesterolnivåerna, bidrar till att stärka cirkulationssystemet och immunsystemet och stimulerar ämnesomsättningen.

Sedan början av 90-talet finns vinoterapi numera efterlevnad inom skönhetsindustrin , där trenden först utvecklades i Frankrike. Vinoterapi blir allt populärare, vad med det faktum att de mineraler och spårämnen som ingåri druvorna, liksom anti -aging medel, eftersom de är aktiva som en skyddande faktor mot cellskador - åldrande.

Vid vinoterapi är de värdefulla aktiva ingredienser från malda druvkärnor, druvkärneolja, skal, saft och pressrester tilldelas de en välgörande effekt. Detta utvecklas genom en kombination av utvärtes bruk av bad, peeling, wraps och massage, den interna användningen av konsumtion av druvprodukter såsom druvkärneolja, te gjort av torkade druvor eller ett glas rött vin. Här kan en lugnande Druvkärnsstämpelmassage tillämpas där stämplarna är dessutom fyllda med torkade rosenblad och örter. Stämplarna förvärms i ånga och smörj in kroppen före användning med druvkärneolja. Druvkärneolja är en av de finaste och dyraste oljor, som i de små kärnor endast lite olja utvinns. Produktionen av en liter kräver ca 40 kilo kärnor. För att förbereda huden för massage, rekommenderas att en druvkärne peeling med druvkärns smörpackning. Döda hudceller lossar och huden blir mjuk och smidig. Druvkärneolja är också perfekt för hårvård, eftersom näringsämnen såsom linolsyra och vitamin E förbättrar hårets struktur och håret besväras mindre än av andra oljor. Oljan absorberas väl in håret,och kan lätt tvättas bort igen. Det verkar mot torrhet och skörhet, håret hålls starkt och smidigt som det  samtidigt stödjer tillväxten av nytt hår.

Extrakten från druvan främjar samtidigt välbefinnande, skönhet och hälsa. Vinoterapi stimulerar blodflödet, cirkulation och fettförbränningen, stärker immunförsvaret och ger en mjuk, smidig hud. Behandlingen är lämplig för mogen, torr hud, eftersom de har en regenererande effekt, men kan även användas i förebyggande syfte mot hudens åldrande och cellskador i ung hud. Men även en antioxdantbombad hud behöver vid vinter irriterad  eller från starkt solljus vårdas. Vidare kan behandlingen vara bra för personer med neurodermatit eller psoriasis. De antioxiderande egenskaper kan tillskrivas i synnerhet i de aktuella druvkärnornas värdefulla procyanidins (OPC) och skyddande flavonoider. OPC är känd som en av de mest kraftfulla antioxidanter, vars handling är högre med en multipel än C-vitamin eller E-vitamin har OPC olika positiva effekter på hälsan, genom att verka bland annat på det kardiovaskulära systemet, förbättra blodcirkulationen och för att skydda och elasticiteten av kärlen. Polyfenol neutralisera de skadliga effekterna av fria radikaler som genereras av tobaksrök och UV-strålning.