Välkommen till BestMassage!

Hot Stone Massage

Hot Stone massage är en effektiv behandlingsmetod som används för muskelavslappning genom värme och används för att lindra symtomen. Basalt stenar placeras på kroppen som har värmts i förväg i ett vattenbad vid 60 ° C. De platta, släta stenarna kan lagra värme särskilt väl värmen.

Basalt är grundläggande en klippa med en mörk färg som är karakteristisk. Beroende på proportionerna av bergartsbildande mineraler Basalt kan också blå, grå, mörkblå eller svart visas. Stenen är av vulkaniskt ursprung och är producerad av magma som når jordens yta och snabbt kyls. Basalter är skapade på havsbotten och är runda formade. Lava härdar inom några minuter tack vare  skillnaden av den höga temperaturen mellan lava och havsvatten. Under kontinentala och oceaniska plattor samt i områden med vulkanisk aktivitet finns fyndigheter av basalt stenar runt om i världen.

I Asien används denna form av massage för ritualer och helande syften under en lång tid. I själva verket, Hot Stone massage, som det också kallas, inte bara av asiatiskt ursprung, har även utvecklats oberoende i alla delar av världen. Många primitiva folkslag gjorde sina vulkaniska stenar för att använda till att behandla spänningar och smärta. Så användes heta stenar för massage, till exempel, även på Hawaii i Kahunas, som på grund av frasen La- Stone på lavasten är uppenbar. Idag är Hot Stone massage på spa, kosmetika som en avkopplingsterapi och anses vara en kombination av massage, termisk terapi och energiarbete.

Hot Stone massage kan erbjudas som en som en helkropps behandling eller som en delbehandling som till exempel en ansiktsmassage. Ofta appliceras Hot Stone massage som en ren ryggmassage. I grund och botten arbetar en massör med statiska och dynamiska stenar. Att behandla utvalda delar av kroppen med värme och placerar de statiska stenar på kroppen. Här bör alltid en handduk mellan stenarna och huden läggas för att undvika brännskador. Har stenarna redan svalnat, kan de placeras direkt på huden. De dynamiska stenararna används av massageterapeuten direkt som ett massageverktyg och bör anpassas till handen storlek på massören. För att stimulera blodcirkulationen kan kalla och varma stenar kan användas omväxlande. Korta kalla stimuli med sval marmor motverkar värme, vilket är speciellt lämpligt när patienterna har huvudvärk. Det autonoma nervsystemet påverkas positivt av förändrade stimuli och ladda kroppens batterier.

Under massagen är må-bra-faktorn hos patienten i fokus. Det bör särskilt uppmärksammas att en behaglig rumstemperatur ligger mellan 22 ° C och 25 ° C. Dessutom skall hela kroppen täckas som inte behandlas med en handduk. En bekväm, lätt varm massagebänk tjänar som liggyta för patienten. Temperaturen av stenarna får aldrig överstiga temperaturen 60 ° C. Basalt stenar är av olika storlekar för respektive regioner av kroppen, så massageterapeut bör ha tillgång av ett 40- till 70-set stenar som är ett tillräckligt brett utbud för varje kroppsregion. Stenarna upphettas i en professionell Hot Stone Värmare med temperaturgivare. Att slappna av och lossa musklerna i själva massagen föregås av en så kallad provperiod. Särskilt flata stenar placeras speciellt för uppvärmning av underdelen av patienten, medan större stenar placeras längs ryggraden. En medelstor sten placeras i patientens händer. Att värma fötterna, görs genom att små stenar kilas in i tårna. De varma stenar bör nu arbeta upp till 10 minuter för att uppnå en uppvärmning av kroppen. Värmen tränger djupt in i regioner så den lindrar  spänningar i kroppen och ger en trevlig och avkopplande känsla.

Vid ryggmassage, skall de heta stenarna tas bort efter genomvärmningen och därefter gnid in rygg och armar med varm massageolja. Behandla nedre delen av ryggen genom små rörelser med en stor Hot Stone. Massera över hela ryggen med en väloljad, medelstor sten. Massera den längs ryggraden och längs bröstkorgen. Axlar masseras med små cirkelrörelser från utsidan till insidan.

Liksom fina dofter används av eteriska oljor och avslappnande musik för att stödja behandlingen. Dessutom rekommenderas det att schemalägga en viloperiod efter behandling.